Rescue Diver

Op alles voorbereid

Je duikt op een diepte van 20 meter. Het water is helder en warm. Je hebt een kogelvis gespot en volgt hem rond een rif. Hij zwemt net uit het zicht, dus jij en je buddy zetten wat kracht in die trappen. Dit is de eerste keer dat je een kogelvis ziet, dus je kunt niet wachten om hem van dichtbij te zien. Je komt de hoek om met een glimlach op je gezicht. Maar deze vervaagt, snel. Er ligt een duiker op het rif met zijn hoofd naar beneden gericht. Je wendt je tot je buddy, wiens ogen groot en wit zijn en duidelijk geen idee heeft wat te doen. Dus jij zwemt naar de duiker en begint hem op zijn schouder te tikken. Hij reageert niet. Weet jij wat je moet doen? Als het antwoord nee is, maar je wilt leren hoe, en al het andere dat je moet weten als het om veiligheid gaat, dan is deze cursus je volgende stap om een ​​duiker te worden die op alles is voorbereid!

Wat je leert:

  • Zelfredding
  • Herkennen en omgaan met stress bij andere duikers
  • Noodbeheer en uitrusting
  • Het redden van in paniek geraakte duikers
  • Niet-reagerende duikers redden

De zwembadduiken

De Rescue Course bestaat uit twee zwembadduiken op een maandag of woensdag. Tijdens deze duiken maak je kennis met alle noodsituaties. Er ontstaan ​​verschillende scenario’s en je leert de juiste techniek en theorie om ze zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De open water duiken

Na het duiken in het zwembad is het tijd om je vaardigheden in het open water te oefenen. Tijdens 4 duiken, verdeeld over twee weekenddagen, word je geconfronteerd met allerlei verschillende noodsituaties. Jij en je medestudenten zullen moeten samenwerken om tot een positief resultaat te komen. We gaan niet zeggen welke oefeningen je precies gaat doen, maar zorg dat je op alles voorbereid bent!

De theorie

De meeste theorie doe je thuis. De E-learning bestaat uit vijf hoofdstukken, elk met aan het eind een kennisoverzicht. Na het doorlopen van alle hoofdstukken maak je een online examen. Je moet 75% of meer van de vragen juist hebben om te slagen. Als je je instructeur weer ziet, heb je een korter examen en dien je je duikplan in.

Vereisten en prijs

  • Je bent 12 jaar of ouder en gezond.
  • Je bent PADI Advanced Open Water Diver gecertificeerd (of iets dergelijks).
  • Je begrijpt dat je voor je eigen veiligheid aan bepaalde regels moet voldoen.
  • De EFR-cursus (of vergelijkbaar certificaat) is verplicht om deel te nemen aan de Rescue Diver-cursus.

Prijs € 510,- euro incl. uitrusting