Dry Suit Diver

Duik droog en warm, ongeacht de water temperatuur. 

Alle algen zijn verdwenen en het water is daardoor kristalhelder. Je duikseizoen begint vroeg en eindigt laat. Je trekt je droogpak aan over je onderpak. En ongeacht de tijd van het jaar spring je in het water en heb je geen last van de kou.

De specialty

Als je het water ingaat word je niet nat en dat blijft toch een bijzonder gevoel. Alleen rond je gezicht voelt het koud aan. Dat verdwijnt binnen een paar minuten. Je laat de lucht uit je pak ontsnappen via het ventiel op je bovenarm om af te dalen. Tijdens de duik kun je lucht in je pak blazen met de inflator op je borst. Net genoeg om je lekker warm te houden en te voorkomen dat een pak “squeezed”. De lucht in het pak zorgt ervoor dat je lekker warm en stabiel in het water ligt.

Aangezien het bij droogpakduiken grotendeels gaat om drijfvermogen, vintechniek en houding in het water, is dit ook een zeer geschikte cursus voor mensen die hun drijfvermogen willen verbeteren.

Het Schema

De droogpakspecialty bestaat uit 1 zwembadduik, en 2 buitenduiken. Daarna kun je zelf veilig duiken in droogpak. In de zomer kan de zwembadduik ook in ondiep buiten water. Ga er echter wel vanuit dat je dan nog zeker 10 duiken ervaring nodig hebt, voor je in een droogpak net zo makkelijk duikt als in je natpak.

Prijs

Prijs  €325,– euro inc. gear