Advanced Open Water Diver

De Volgende Stap

Deze cursus is voor degenen die verder willen reiken. Niet alleen in diepte, maar ook in ervaringen en vertrouwen. Deze cursus bestaat uit 5 duiken, die je helpen groeien als duiker. Wil je dat wrak op een diepte van 30 meter bereiken, of onder water leren navigeren, misschien duiken terwijl de wereld slaapt (maar de onderwaterwereld niet), dan is dit de juiste cursus voor jou.

De Cursus

We doen onze zwembadduiken in twee van de mooiste zwembaden van Amsterdam: het Zuiderbad naast het Rijksmuseum en de De Mirandad op slechts 15 minuten rijden van de Vinkeveense plassen. Dit is perfect omdat we hier vooral de open water duiken doen. Het is de ideale plek. De bodem is gevuld met wit zand, wrakken en zelfs een schoolbus, en het is mogelijk om tot een diepte van 20-30m te gaan.

Tijdens je deelname aan de cursus leer je alle benodigde theorie. Wij gebruiken de PADI E-learning.

De Planning

De zwembadduik

Met de Advanced Open Water Diver-cursus ben je (uiteraard) grotendeels in het open water. Maar misschien heb je een paar jaar geen duik genomen en wil je je vaardigheden opfrissen? Geen probleem! De cursus begint met een (optionele) opfrisduik in het zwembad en het begin van de theorie.

De open water duiken

Geniet vrijdag van een goede nachtrust of vraag ons zaterdag om een ​​kopje koffie, want dit wordt een uitdagende, maar lonende dag. We starten aan het begin van de middag en gaan door tot de zon achter de horizon is verdwenen. Deze dag doen we drie duiken: Peak Performance Buoyancy Dive, Navigation Dive en de Night Dive.

Op zondag beginnen we in de ochtend en doen we de Search and Recovery Dive en de Deep Dive. Daarna gaan we terug naar de duikschool en vieren we de afronding van de cursus.

Vereisten en prijs

– Je bent 12 jaar of ouder, fit en gezond.
– Je bent een gecertificeerde Open Water Diver.
– Je bent minstens zo goed een duiker als een pas gediplomeerde Open Water Diver en hebt eerder in Nederland gedoken.
– Je begrijpt dat je voor je eigen veiligheid aan bepaalde regels moet voldoen.

Prijs €480,- euro incl. uitrusting